Billeder: Jonas Normann
Mit navn er Tarek.
Jeg har i mere end et årti engageret mig i den offentlige debat og efter bedste evne forsøgt at være en stemme for en stor del af den generation af unge danske muslimer som er vokset op uden en stemme og i en offentlighed, hvor der bliver talt om dem men sjældent med dem. Det har jeg forsøgt at ændre på. Om det har været en succes vil jeg dog overlade til andre at vurdere.

I 2018 udgav jeg min debutbog ved forlaget Gyldendal med titlen "Det sorte skæg - om at være dansk muslim". Du kan kvit og frit downloade første kapitel længere nede på siden eller ved at trykke her. Mit formål med bogen såvel som hele mit offentlige virke er at være et eksempel på, at det er muligt at forene identiteten som praktiserende muslim med at være en aktiv demokratisk medborger. Der er - og har aldrig været - et modsætningsforhold imellem de to ting.

Det og meget mere har jeg forsøgt at italesætte i den offentlige debat og ved foredrag i ind- og udland for foreninger, myndigheder, uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Derudover er jeg på mange måder et barn af foreningsdanmark, hvorfor jeg tidligere - og fortsat - engagerer mig i bestyrelsesarbejde og andet organisatorisk udvikling.

Udover at læse det første kapitel af min bog kan du tage et kig rundt på siden og bl.a. læse et lille udpluk af forskellige interviews, hvor du kan få et nærmere indtryk af mig, og så skal du være hjerteligt velkommen til at kontakte mig via formularen nederst på siden, hvis du er interesseret i, at jeg kommer ud og besøger dig og/eller din institution eller du har andre forespørgsler.

Velkommen til!